Bryghuset

Ingen landsby uden et bryghus. Her i Andelsbyen hedder det Andelsbryggeriet.

Vi laver godt håndbrygget øl i mindre portioner. Det vil sige ca. 25 liter pr. bryg. Vi har fokus på oplevelse, både i bryggeprocessen og nydelsen efterfølgende – oftest i godt selskab.

Kunne du tænke dig at brygge selv eller smage øllet først, så kontakt mig på mail. Det kan i praksis se ud på mange måder, feks. at du inviterer en gruppe mænd og jeg kommer og viser hvordan brygning foregår. Vi kan så undervejs smage på et bryg, som allerede er færdig. 

Du kan besøge Andelsbyggeriet IRL (In Real Life) i Smedjen, Bøgildgårdvej 13, Oustruplund, 8620 Silkeborg.

Der er åbent forsamlingshus og værksted med nøglemand hver tirsdag. Skriv til Peder Poulsen på andelsbyen@andelsbyen.dk for at lave en aftale så du er sikker på ikke at komme til en lukket dør. Du kan også bede om at blive inviteret til den næste bryggedag.

Som bonus er her et par ord fra brygmesteren:

1. Jeg bryggede øl første gang på brewcamp i 2012 på lånt udstyr jeg lavede stort set alle de fejl der er mulighed for og alligevel blev det en rigtig god Kolsh. Den oplevelse gav mig øl på tanden. 

2. Jeg brygger alle typer øl

3. Jeg er vild med alle øl, men Kolsh står mit hjerte nær, stout, tænder jeg ikke rigtig på, men det gør andre. 

4. Man siger om bryggere, at de i virkeligheden er vilde med rengøring, renhed er den vigtigste ting. 

5. Tja man kan undre sig over at det lige er ølbrygning jeg er faldet i, jeg har ikke før drukket øl og ku li det, jeg drikker også i begrænsede mængder i dag, men nu nyder jeg mit værk. Det er absolut det sociale, og øllets evne til at skabe samtale der er den bærende værdi .

6. Den bedste oplevelse, tja, det er det tryllenummer gæren laver? Fra en sød lidt vammel urt, ændrer gæren det til en perlende, dejlig øl. Så al æren til gæren. 

På nogle måder er øl blevet min platform for sammenhæng. mellem mig og de andre Andelsbybeboere.

Kærlig hilsen Benjamin Sørensen, Brygmester tilparadis@gmail.com